Cognex breidt Visionview-software uit

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Cognex In-Sight heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de Visionview software voor zijn visiesystemen. Het is nu gemakkelijker om het productieproces te overzien en parameters in het visiesysteem te wijzigen op de werkvloer, zonder tussenkomst van een pc.

Ingenieurs kunnen nu via de In-Sight Explorer-software een operationele interface aanmaken door te kiezen welke parameters van het visiesysteem ze willen weergeven. Ook kunnen ze aangeven welke parameters ze op de werkvloer willen wijzigen. VisionView genereert daarna een interface voor de toepassing. Operatoren in de productielijn kunnen parameters van In-Sight-jobs wijzigen, bijvoorbeeld om te trainen op nieuwe onderdelen of om nieuwe lotcodes in te voeren. Kritieke parameters zijn met een wachtwoord te beschermen.

Visionview werd geoptimaliseerd voor machinevisie en is uitgerust met een touchscreen van 7 inch met volledige kleurenweergave. Het detecteert automatisch visiesystemen van Cognex in het netwerk, en geeft simultaan informatie weer van maximaal negen visiesystemen naast elkaar. Het Visionview-scherm is ook beschikbaar voor Cognex DVT-visiesystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen