Cognex breidt uit in visiontools voor zonnecelinspectie

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Visionpro Solar Toolbox van Cognex bevat voorgeconfigureerde softwaregereedschappen voor inspectie en uitlijning in de zonnecelproductie. De tools helpen de bouwers van de machines, de samenstellers van de lijn en de zonnecelmakers zelf bij elke stap in het fabricageproces. Ze focussen op de kritieke eigenschappen die de acceptatie van een product bepalen en negeren de niet-kritieke features, zonder dat daarvoor uitgebreide voorbewerking van het beeld nodig is. De hardwareonafhankelijke Visionpro-software kan overweg met elke camera, framegrabber en industriestandaard voor directe verbinding.

’Wie efficiënt zonnecellen wil fabriceren, heeft hoogintelligente vision nodig om te kunnen omgaan met moeilijkere inspecties en hogere productiesnelheden en om een volledige traceerbaarheid van wafer naar paneel te kunnen realiseren‘, aldus Markku Jaaskelainen van Cognex. ’Het productieproces wordt steeds geavanceerder en steeds meer geautomatiseerd. Vision is van levensbelang voor zonnecelmakers om dat proces efficiënt te houden, de prestaties van de apparatuur hoog en de productiekosten laag.‘

Naast de Visionpro Solar Toolbox levert Cognex de In-Sight-visionsystemen, die eenvoudig op bestaande productielijnen zijn te passen zodat deze niet alleen kale wafers kunnen inspecteren maar ook de assemblage van hele zonnepanelen kunnen verifiëren. Daarnaast biedt de visionspecialist uit Natick, Massachusetts, zijn industriële handheld Dataman-ID-readers voor high-speed waferafhandeling en volledige traceerbaarheid van wafer naar paneel. Voor het detecteren en meten van gespecialiseerde onderdelen zijn er de Checker-sensoren en voor het detecteren en classificeren van oppervlaktedefecten in glazen en plastic substraten is er de Smartview-productfamilie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.