CNC-machinebouwer Haas boert goed in Europa

Alexander Pil
18 juni 2013

Haas Automation Europe heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt die bijna een kwart hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar. Een goede score in vergelijking met de 3 procent groei die onderzoeksbureau Oxford Economics dit jaar verwacht voor de consumptie van bewerkingsmachines. ‘s Werelds grootste CNC-machinebouwers meldden voor 2012 zwakke verkoopresultaten.

Waarom lukt het Haas wel om hard te groeien in Europa? ’We hebben al onze aandacht gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en stijfheid van deze producten en onze bestaande producten‘, antwoordt Alain Reynvoet, directeur van Haas Automation Europe. ’Met andere woorden: we hebben enorme vooruitgang geboekt op het vlak van kwaliteit. En dat zowel qua producten, qua productieprocessen in onze fabriek in Californië als qua ondersteuning door ons Haas Factory Outlet-netwerk.‘

Bezoekers aan de Haas-stand op EMO 2013 – van 16 tot 21 september in Hannover – kunnen verspaningsdemonstraties bijwonen van zestien van de nieuwste CNC-machinemodellen van Haas.