Cleanroomspecialist Brecon samen met Muller

Brecon en Muller fuseren onder de naam SRBA Group (Smart Reliable Building Achievements). Brecon is bekend als bouwer van cleanrooms.

René Raaijmakers
14 februari

Brecon en Muller Afbouw Groep werkten de afgelopen zes jaar al samen op het gebied van gecontroleerde omgevingen. De aandeelhouders van beide partijen gaan per 1 februari 2023 met gelijke aandelenverhoudingen verder in de SRBA Group. De nieuwe organisatie heeft een opgetelde omzet van 70 miljoen euro en heeft de ambitie om door te groeien tot 100 miljoen euro in 2025 met zijn totaalconcepten voor cleanrooms, laboratoria en kantoren.

Brecon bouwde onder meer een cleanroom bij KMWE (foto). Foto: SRBA.

Bij SRBA werken 150 mensen. Daarnaast is er een flexibele schil van 600 monteurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Naast de divisie SRBA Controlled Environment (voorheen Brecon) heeft de groep activiteiten op het gebied van afbouw, modules (voorheen Helmond Hout), interieur (voorheen SRI en Dengo) en onderhoud.

Algemeen directeur is Chayenne Muller. Geerd Jansen, oud-directielid van Brecon, zal naast een adviserende rol voorlopig de sales- en engineeringafdelingen leiden.