Chuck del Prado houdt zich vooralsnog staande

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

De afgelopen weken ontvouwde zich een ware soap rondom ASM International, met in de hoofdrol: Chuck del Prado. Speurwerk van het Financieele Dagblad bracht aan licht dat de raad van commissarissen de CEO begin dit jaar de laan uit wilde sturen. De toezichthouders waren niet tevreden over Del Prado‘s functioneren en konden zich niet vinden in de koers die hij wil varen. Grootste twistpunt was de vraag of ASMI als zelfstandige onderneming nog een lang leven is beschoren.

Del Prado vindt van wel, en algemeen wordt aangenomen dat vader en oprichter Arthur del Prado daarachter zit. Vooral daarom zou hij zijn zoon in het zadel hebben geholpen. Toen de commissarissen zich roerden, zag senior zich dan ook genoodzaakt in te grijpen. Met stevig lobbywerk wist hij het ontslag van Chuck te voorkomen. Alleen commissaris Leon van den Boom kon daar niet mee leven en stapte op.

Terwijl het vertrek van Chuck del Prado in de lucht hing, werd de net bij NXP vertrokken CEO Frans van Houten aangetrokken om ASMI tijdelijk te leiden. Zijn diensten als interim-bestuurder bleken niet nodig, maar hij bleef aan als adviseur. Van Houtens betrokkenheid bij ASMI en het vertrek van Van den Boom zijn feiten, maar over de commotie rondom Chuck heeft het bedrijf zich niet in het openbaar uitgelaten. Het FD baseert zijn berichtgeving op bronnen binnen en rondom de machinebouwer, onder wie voorzitter Mickey Harvey van aandeelhouder Fursa en president-commissaris Paul van den Hoek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.