Chinese overname-interesse voor Daf en VDL

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

China Evergrande Group heeft zowel Paccar als VDL benaderd voor een mogelijke overname van respectievelijk Daf Trucks en VDL Bus & Coach. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. Het zou gaan om een verkenning dus van een deal is zeker nog geen sprake.

Met Daf en VDL’s bussendivisie zou China Evergrande de technologie ter beschikking krijgen om vrachtwagens en bussen te elektrificeren. Dat is nodig omdat topman Hui Ka Yan zich het zeer ambitieuze doel heeft gesteld om binnen drie tot vijf jaar een aanval te doen op de positie van Tesla en ’s werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen te worden.

Daf en VDL presenteerden vorig jaar hun volledig elektrische vrachtwagen gepresenteerd. De truckfabrikant levert het chasis en de cabine van zijn CF-trekker, het industriële familiebedrijf de elektromotor, de batterijen en de aansturing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen