Chinese markt motion-control boert goed

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tussen 2009 en 2014 gaat de Chinese markt voor motion-controlsystemen groeien van 1,3 naar 2,3 miljard dollar. Dat voorspelt marktonderzoeker IMS Research. Per jaar betekent dat een gemiddelde toename van 12,1 procent. ’Het sterke herstel in de Chinese motion-controlmarkt wordt gedreven door twee zaken: hoge vraag naar motion-controlproducten voor eindapparatuur en een groeiend gebruik van industriële automatisering zoals servosystemen in veel machinesectoren‘, zegt IMS-analist Wilmer Zhou.

De markt profiteert sterk van de Chinese overheid, die miljarden in de industrie pompt. Veel private en staatsbedrijven gebruikten dit kapitaal de afgelopen jaren om meer geavanceerde productielijnen op te zetten. Motion-controloplossingen liften mee op deze groei. Zeker omdat Chinese machinebouwers pas de laatste jaren in grote getale van de technologie gebruikmaken. Ook hebben motion-controlsystemen baat bij het overheidsinitiatief om het bezit van een eigen auto te stimuleren. De groeiende Chinese auto-industrie heeft effect tot ver in de toeleverketen, waar veel met motion-control wordt gewerkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.