Chinese autofabrikant start R&D-centrum in Helmond

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Chinese autofabrikant Landwind heeft sinds 1 maart een zeskoppig R&D-centrum op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Via importeur Landwind Motors Corporation (LWMC) Europe strijkt het merk daarmee definitief neer in Europa. De Helmondse R&D-activiteiten omvatten onderzoek- en testprogramma‘s op het gebied van elektrisch rijden, emissie en veiligheid. LWMC Europe vestigt ook zijn marketing en sales op de campus.

De zes R&D‘ers van Landwind werken in Helmond nauw samen met de buren van Benteler Engineering Services en TNO Automotive. De aanwezigheid van deze en andere technologiepartners was voor het Chinese merk een belangrijke reden om te kiezen voor Helmond en niet voor het Spaanse Tarragona, dat ook in de race was voor de Europese thuisbasis. Andere vestigingsmotieven waren het fiscale klimaat en de internationale werkomgeving.

Landwind bouwt meer dan een miljoen auto‘s per jaar. Het bedrijf is onderdeel van de Chinese Jiangling Motors Holding, die onder diverse merknamen bestelauto‘s, personenwagens en trucks produceert. In Nederland heeft LWMC een netwerk van 25 dealers. Binnenkort staan daar de eerste Landwinds van het type CV9 in de showroom.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.