Chinese autobouwer toont interesse in productie bij Nedcar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De helpende hand voor VDL Nedcar zou zo maar eens uit China kunnen komen. In gesprek met Het Financieele Dagblad laat Matt Lei, de Europese topman van de Chinese autogigant Saic, zich ontvallen dat productie-uitbesteding bij Nedcar ‘een optie’ is. Tenminste, als de elektrische modellen van dochteronderneming MG genoeg aftrek vinden in Europa.

‘Dit bevindt zich in een zeer vroeg stadium’, antwoordt Lei op de vraag of Saic gesprekken voert met VDL. ‘Verder kan ik er niets over zeggen. Het is voor ons een optie. Maar als we niet genoeg verkoopvolume in Europa hebben, heeft het allemaal geen zin.’ Op dit moment ligt dat op ongeveer 25 duizend auto’s per jaar en is een uitgebreide lokale productiesite nog niet aan de orde.

In oktober maakte VDL Nedcar bekend dat het voor de langere termijn van BMW geen vervolgorder krijgt voor de nieuwe Mini Countryman.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.