China zwakt hightechambities af – in woord, niet in daad

Leestijd: 1 minuut

China probeert de impact van het Made in China 2025-industriebeleid te bagatelliseren. Volgens de South China Morning Post hebben staatsmedia de opdracht gekregen om het masterplan voor de opbouw van een hightechindustrie niet langer te noemen in hun berichtgeving. Reuters meldt dat Chinese diplomaten zijn begonnen om de boodschap te verzwakken tijdens bijeenkomsten. De maatregel gaat volgens de bronnen van het persbureau alleen over de communicatie, aan het plan zelf of de uitvoering wordt niet getornd.

Made in China 2025 stippelt uit hoe China grotendeels zelfvoorzienend moet worden in tien hightechsectoren. Dat heeft in het Westen de alarmbellen doen rinkelen. Het Witte Huis refereert er de laatste weken regelmatig naar om handelsmaatregelen tegen China te rechtvaardigen; een groot deel van de producten waarop de VS importheffingen hebben aangekondigd zijn technologisch van aard. Volgens The Wall Street Journal volgt binnenkort een verbod voor Chinese bedrijven om in Amerikaans techfirma’s te investeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen