China en VS stuwen markt industriële automatisering

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De goede resultaten in China en de VS zorgen voor een gezonde groei op de markt voor industriële automatisering. Volgens cijfers van onderzoeksbureau IMS Research groeit die industrie dit jaar met 9,5 procent naar 159,8 miljard dollar. In 2015 zal de wereldwijde markt zelfs meer van 200 miljard bedragen. De stijging drijft dit jaar op gezonde economieën wereldwijd, ondanks het feit dat enkele Europese landen dreigen terug te glijden in een recessie.

Apparatuur voor industriële automatisering wordt vooral gekocht ten behoeve van productieprocessen. Productiemachines nemen bijna de helft van de markt voor hun rekening. China en de VS, die goed zijn voor bijna twee derde van de markt, lieten in het eerste kwartaal een mooie groei zien van zo‘n acht procent. Voor de andere regio‘s constateert IMS Research een vertraagde groei.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.