Chemieconcern Nouryon maakt fabrieken betrouwbaarder met Semiotic Labs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Nouryon heeft een raamovereenkomst getekend voor de implementatie van zelflerende technologie die is ontwikkeld door Semiotic Labs en helpt voorspellen wanneer pompen en andere roterende apparatuur moeten worden onderhouden en vervangen. De Leidse technologie gebruikt elektrische golfvormen waarmee tot vijf maanden van tevoren 90 procent van de komende onderhoudsbehoeften in roterende apparatuur zoals pompen, compressoren en transportbanden nauwkeurig kan worden voorspellen. Dit geeft tijd om kritieke apparatuur te repareren of te vervangen tijdens geplande stops, waardoor onverwachte productieonderbrekingen worden voorkomen en de leverbetrouwbaarheid en procesveiligheid worden verbeterd. De Semiotic Labs-technologie is met succes geïmplementeerd in de chloorfabriek van Nouryon in het Duitse Ibbenbüren en zal nu worden uitgerold naar zeven andere locaties in Europa.

Marco Waas, directeur r&d en technologie, bij Nouryon: ‘Door samen te werken met startups zoals Semiotic Labs kunnen we nieuwe technologieën aanboren die aanzienlijke voordelen kunnen bieden. Onze klanten vertrouwen op ons voor een betrouwbare levering van essentiële grondstoffen en deze voorspellende onderhoudsoplossing kan de prestaties van onze fabrieken aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen.’

Nouryon en Semiotic Labs gaan ook kijken naar manieren om meer waarde te halen uit de golfvormanalyse door functies te ontwikkelen die de CO2-uitstoot aanzienlijk kunnen verminderen. De eerste grootschalige implementaties daarvoor zijn gepland voor de eerste helft van dit jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen