Cerescon scoort 1,5 miljoen Europese subsidie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Machinebouwer Cerescon heeft afgelopen week een Europese subsidiecontract met Brussel ondertekend. Dat gebeurde in het kader van het SME Instrument-project. Dat is een onderdeel van Horizon 2020, een Europese subsidie om de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten te ondersteunen. Cerescon gebruikt de 1,5 miljoen euro voor de marktintroductie van Sparter, zijn selectieve aspergeoogstmachine. Het project start in juli 2018 voor een periode van twee jaar met een bewezen selectieve aspergeoogstmachine in een operationele omgeving als einddoel.

Maar liefst 1163 Europese mkb’ers dienden deze ronde een projectaanvraag in. Cerescon is een van de 57 bedrijven die subsidie toegewezen kreeg. ‘De toekenning van deze subsidie geeft aan dat Cerescon tot de meest innovatieve en kansrijke mkb’ers van Europa behoort’, aldus Ad Vermeer, uitvinder van Sparter en mede-eigenaar van Cerescon.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.