CEO Schaeffler stapt op

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Jürgen Geissinger vertrekt ’met wederzijdse instemming‘ als CEO bij Schaeffler. Het Duitse bedrijf heeft niet direct een opvolger klaarstaan. CFO Klaus Rosenfeld zal de rol tijdelijk bekleden. ’Met deze wissel effenen we de weg richting de toekomstige heroriëntatie van de groep‘, aldus bestuursvoorzitter Georg Schaeffler.

Geissinger kwam in het verleden al eens onder druk te staan. Het scheelde namelijk niet veel of Schaeffler had de crisis niet overleefd. Vlak voor de beurzen klapten, had de Duitse lagerspecialist zijn concurrent Continental overgenomen voor maar liefst 12 miljard euro. Schaeffler wankelde, kon ontslagen niet voorkomen, maar heeft inmiddels zijn evenwicht weer gevonden.

Schaeffler lonkt de laatste tijd nadrukkelijk naar een beursgang. Volgend jaar zou het familiebedrijf die stap zetten. Sommige analisten denken dat het vertrek van Geissinger een opmaat is voor die plannen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.