CBS: producentenvertrouwen mei verslechterd

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De stemming onder ondernemers in de industrie is in mei verder verslechterd. Dat meldt het CBS. Het producentenvertrouwen kwam uit op -5,0, tegen -3,3 in april. Het sentiment is in de eerste vijf maanden van 2012 gestaag verslechterd.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, de verwachte productie in de komende drie maanden en het oordeel over de voorraden. De producenten constateren dat hun orderpositie in mei aanzienlijk verslechterde. Deze indicator zakte tot de laagste stand in twee jaar tijd. Daarnaast verslechterde ook het oordeel over de voorraden iets. De verwachting over de productie in de komende drie maanden was net zo somber als in april.

Over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche waren de ondernemers pessimistischer dan voorgaande maanden. Het aantal ondernemers dat verwacht dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen, was beduidend groter dan het aantal dat een toename voorziet, aldus het CBS.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen