Caterpillar versterkt investeringsfonds Cottonwood

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeerder Caterpillar Ventures is toegetreden tot Cottonwood Technology Funds, als lid van de investeringsgroep. Hierdoor ontstaan op financieel en ontwikkelingsgebied kansen voor start-ups in de regio Twente, denkt Kennispark Twente. De dochteronderneming van Caterpillar, de Amerikaanse fabrikant van zware machines, ondersteunt ondernemers over de hele wereld met het laten groeien van hun bedrijf, niet alleen door middel van het verstrekken van kapitaal, maar ook door kennisoverdracht.

Ray Quintana, hoofd van de Europese tak van Cottonwood: ‘Caterpillar biedt een ideale proeftuin voor veel van de technologieën die we ondersteunen, vanwege hun positie als marktleider op gebied van de productie van bouw- en mijnbouwmachines. Caterpillar is bereid om jonge bedrijven te helpen met het testen van hun producten en het perfectioneren van de productieprocessen.’

Cottonwood Technology Funds is sinds 2014 gevestigd op Kennispark Twente in Enschede. Vorig jaar investeerde het 1,6 miljoen euro in Clear Flight Solutions, de UT-spin-off die robotvogels ontwikkelt als afschrikmiddel voor hinderlijke en schadelijke vogels bij bijvoorbeeld vliegvelden, akkers en boomgaarden. Recent stak het een miljoen in Eurekite dat is gespecialiseerd in flexibele keramiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen