Caterpillar kiest Dassault voor optimalisatie producten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Caterpillar heeft gekozen voor de Single Source of Speed-oplossing van het 3dexperience-platform van Dassault Systèmes. Deze grootste fabrikant ter wereld van materieel voor de bouw en mijnbouw en leverancier van motoren, locomotieven en turbines, gaat daarmee de prestaties, prijs en duurzaamheid van toekomstige producten optimaliseren via virtuele simulaties. Single Source for Speed is een oplossing van Dassault die Simulia-applicaties gebruikt voor het virtueel voorspellen van gedrag van onderdelen, constructies en systemen voordat ze worden gefabriceerd. Een beter begrip van de functionaliteit en het gedrag van producten tijdens de ontwerpfase voorkomt kostbare fouten. Dankzij de evaluatie van ontwerpalternatieven kunnen ze bovendien beter voldoen aan de eisen. Zonder dat daarvoor nog fysieke tests nodig zijn.

‘Producenten van zwaar materieel ontwerpen complexe producten, onder sterk concurrerende marktcondities’, zegt Philippe Bartissol van Dassault. ‘Hoewel simulaties altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld bij het testen en valideren, gebeurde dat vaak aan het einde van de ontwerpfase met verschillende tools. Het 3dexperience-platform helpt bedrijven als Caterpillar om de ontwikkelkosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren met een robuuste productperformance.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.