Canoo niet met Nedcar in zee, mogelijk wel met VDL

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De geruchten gingen al rond, maar nu is het definitief: de Amerikaanse autobouwer Canoo zal geen gebruikmaken van de productiecapaciteiten van VDL Nedcar in Born. De twee partijen hebben een punt gezet achter die besprekingen.

‘We zijn tot de conclusie gekomen dat het produceren van personenauto’s in Amerika beter aansluit bij onze missie en huidige focus om te investeren in de gemeenschappen en staten die samen met ons investeren in hightech-productie en het creëren van Amerikaanse banen en innovatie’, stelt Canoo-topman Tony Aquila. ‘De steun van de staten Oklahoma en Arkansas stelt ons in staat om een productiestart eerder te bereiken, met minder risico’s op vele fronten.’

Door het stopzetten van de besprekingen over contract manufacturing bij Nedcar is Canoo beter in staat om de stimuleringsmaatregelen van Oklahoma en Arkansas te benutten. VDL Nedcar stort de door Canoo betaalde investering (25 miljoen euro) terug. Daarnaast zal VDL, om de goede relatie te benadrukken, voor een bedrag van 7,5 miljoen euro aandelen in het kapitaal van Canoo kopen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.