Canon lanceert bod op Océ

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Vanaf morgen 9:00 uur Amsterdamse tijd kunnen houders van Océ-aandelen deze aanmelden voor verkoop aan Canon à 8,60 euro per stuk. Dat hebben het Japanse concern en de Venlose specialist in printsystemen vandaag bekendgemaakt. In principe eindigt de aanmeldingstermijn op 1 maart aanstaande om 17:30 uur.

Canon doet het bod onder het voorbehoud dat het aantal aangemelde aandelen samen met zijn eigen belang op de sluitingsdatum 85 procent van het totaal vertegenwoordigt op een volledig verwaterde basis. De Japanners hebben zelf inmiddels 28,05 procent in handen. Verder hebben ASR, Ducatus en ING een overeenkomst gesloten tot verkoop van hun belangen, samen ongeveer 19 procent, en heeft Bestinver Gestión een onherroepelijke toezegging afgegeven tot aanbieding van zijn 9,5 procent.

De Amerikaanse investeerder Orbis en het Engelse hefboomfonds Hermes hebben zich tegen het bod gekeerd, omdat ze vinden dat het Océ onderwaardeert. Samen hebben zij ongeveer 13,3 procent van de aandelen. Ook de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters vindt de prijs te laag, maar de tweehonderd partijen die zij vertegenwoordigt, hebben slechts een belang van in totaal 0,003 procent. Het ABP, Pictet en Sparinvest, elk goed voor 5 procent, hebben hun plannen nog niet prijsgegeven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.