Canon heeft ruim 71 procent van Océ-aandelen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Bij het sluiten van de aanmeldingstermijn gisteren had ruim 71 procent van de gewone Océ-aandeelhouders zijn stukken overgedragen of aangeboden aan Canon. Dat is inclusief de 28,3 procent die de Japanners al in handen hadden. Uiterlijk 4 maart zullen de Japanners beslissen of ze hun bod van 8,60 euro per Venloos aandeel gestand doen, verlengen of intrekken. In het eerste geval zullen ze een na-aanmeldingstermijn aankondigen van maximaal twee weken, waarin partijen hun stukken alsnog kunnen aanbieden voor de geboden prijs.

De Ondernemingskamer kan nog roet in het eten gooien. Morgen behandelt die het enquêteverzoek dat de activistische aandeelhouders Hermes en Universities Superannuation Scheme met steun van de Vereniging van Effectenbezitters hebben ingediend. Zij zijn het niet eens met gang van zaken bij het overnameproces en willen dat de rechter deze tegen het licht houdt. Als hij besluit tot zo‘n onderzoek, kan Canon ervoor kiezen om zijn bod te verlengen of zelfs helemaal van tafel te halen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.