Canobserver houdt vinger aan veldbuspols

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Prokorment heeft een instrument van Gemac in zijn assortiment opgenomen voor het onderhoud van veldbusnetwerken volgens de richtlijn VDI/VDE 2184. De Canobserver controleert alle elektrische en logische parameters van het busverkeer en bewaakt het functioneren van Can-businstallaties. De meetresultaten worden opgeslagen op het interne geheugen voor een periode van maximaal vier jaar, afhankelijk van de ingestelde intervaltijden tijdens het loggen.

Met de Canobserver zijn problemen met de netwerken vroegtijdig op te sporen zonder te interfereren met de werking. Elektrische eigenschappen zoals verschilspanning en stijgende en dalende flanken worden geregistreerd en gemeld, evenals netwerkfouten zoals actieve en passieve fouttelegrammen, overload-frames en acknowledge-errors. Verder monitort het systeem de busstatus, traffic-load en Can-voedingsspanning. Dit voorkomt storingen en het daarmee gepaard gaande tijdverlies. De Canobserver kan Canopen en Devicenet aan op snelheden van 5 kbit tot 1 Mbit per seconde.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen