Camozzi breidt aanbod ventieleilanden uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Italiaanse Camozzi heeft zijn programma ventieleilanden uitgebreid met een compacte en flexibele oplossing die naar eigen zeggen kwaliteit, installatiegemak en prijs combineert. De F-serie is ontworpen voor markten waar hoge flow in beperkte ruimtes nodig is. De nieuwe ventieleilanden zijn volledig van techno-polymeer en modulair van opbouw. Camozzi levert de F-serie in verschillende configuraties (2 x 3/2 NC, 2 x 3/2 NO, 1 x 3/2 NC + 1 x 3/2 NO, 5/2, 5/3 2 x 2/2 NC, 2 x 2/2 NO en 1 x 2/2 NC + 1 x 2/2 NO) en biedt de mogelijkheid voor het creëren van meerdere drukzones. Dat maakt ze voor uiteenlopende toepassingen en industrieën geschikt, aldus het Italiaanse bedrijf.

De F-serie is in twee maten beschikbaar: 12 mm en 14 mm met respectievelijk een flow van 250 Nl/min en 500 Nl/min. De pneumatische aansluitingen zijn flexibel door uitwisselbare cartridges voor slangdiameters van 4, 6 of 8 mm terwijl de elektrische aansluiting uit een 25-polige sub-D-connector bestaat. Om de totale afmeting verder te verminderen is er een haakse sub-D-connector beschikbaar. In totaal is een ventieleiland van maximaal 24 ventielen mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen