Camozzi breidt aanbod ventieleilanden uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Italiaanse Camozzi heeft zijn programma ventieleilanden uitgebreid met een compacte en flexibele oplossing die naar eigen zeggen kwaliteit, installatiegemak en prijs combineert. De F-serie is ontworpen voor markten waar hoge flow in beperkte ruimtes nodig is. De nieuwe ventieleilanden zijn volledig van techno-polymeer en modulair van opbouw. Camozzi levert de F-serie in verschillende configuraties (2 x 3/2 NC, 2 x 3/2 NO, 1 x 3/2 NC + 1 x 3/2 NO, 5/2, 5/3 2 x 2/2 NC, 2 x 2/2 NO en 1 x 2/2 NC + 1 x 2/2 NO) en biedt de mogelijkheid voor het creƫren van meerdere drukzones. Dat maakt ze voor uiteenlopende toepassingen en industrieƫn geschikt, aldus het Italiaanse bedrijf.

De F-serie is in twee maten beschikbaar: 12 mm en 14 mm met respectievelijk een flow van 250 Nl/min en 500 Nl/min. De pneumatische aansluitingen zijn flexibel door uitwisselbare cartridges voor slangdiameters van 4, 6 of 8 mm terwijl de elektrische aansluiting uit een 25-polige sub-D-connector bestaat. Om de totale afmeting verder te verminderen is er een haakse sub-D-connector beschikbaar. In totaal is een ventieleiland van maximaal 24 ventielen mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen