Cameraspecialist Basler verbetert prestaties in 2008

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De omzet van Basler Vision Technologies bedroeg de eerste helft van dit jaar 27,2 miljoen euro, tegen 24,4 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf uit Ahrensburg maakte een brutowinst van 1,6 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 0,2 miljoen euro.

De groei zat voornamelijk bij Basler Components. Deze activiteit groeide met 12 procent naar 14,9 miljoen euro ten opzichte van het jaar daarvoor. De vooruitzichten zijn goed. De orderportefeuille van de componentengroep groeide namelijk met 20 procent naar 17,4 miljoen euro.

Basler Components is fabrikant van digitale camera‘s voor industriële en medische toepassingen. De instrumenten van het twintigjarige bedrijf worden ook gebruikt voor verkeerssystemen en beveiligingsdoeleinden. Afgelopen mei maakte Basler ook een stap naar de IP-cameramarkt met een serie voor surveillancetoepassingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.