Cadcorner en GPO Solutions worden Innoptus

Alexander Pil
21 juni 2022

Twee bedrijven die digitale oplossingen voor de maakindustrie ontwikkelen – Cadcorner uit Sint-Eloois-Winkel en GPO Solutions uit Breda – gaan voortaan als Innoptus door het leven. ‘Dit is veel meer dan een rebranding, maar eerder een versterking van onze samenwerking en een nieuwe stap in onze verdere professionalisering’, stelt Xavier Werbrouck, ceo van 4Itego, de bedrijvengroep waarvan beide Cadcorner en GPO deel uitmaken.

Xavier Werbrouck (l) en Robin van Raak van 4Itego

Cadcorner werd in 2011 opgericht door Werbrouck en GPO Solutions in 1993 door Guy van Kooyk en Peter Meijnhardt. Beide bedrijven opereren sinds 2017 als een team binnen 4Itego, die in 2020 ook Infinite Simulation Systems overnam. Deze drie bedrijven zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogstaande innovatieve oplossingen voor de maakindustrie. Zo verbeteren en versnellen ze productontwikkeling door digitale processen beter op elkaar af te stemmen. Dat is vandaag meer dan ooit nodig, want de maakindustrie staat onder druk.

Werbrouck: ‘Wie niet nadenkt over zijn digitale transformatie, zal vroeg of laat in de problemen komen en voorbijgestoken worden door bedrijven die dat wel doen. De uitdagingen zijn legio: er is de krapte op de arbeidsmarkt en door de grondstoffencrisis staat onze hele toeleverketen onder druk. Bovendien evolueert de technologie dusdanig dat er nog sneller moet worden geschakeld. En dan hebben wij de juiste expertise in huis die de vragen en eisen van onze klanten kunnen vertalen naar werkbare oplossingen. We begeleiden hen daarbij doorheen het hele transformatieproces.’

De voorbije jaren werkten de teams van Cadcorner en GPO Solutions al nauw met elkaar samen. En dat wordt nu bestendigd in een versterkt samenwerkingsverband en met een nieuwe naam. ‘Onze samenwerking en aanvullende expertise wordt eindelijk zichtbaar. We scheppen duidelijkheid, zowel naar ons personeel als naar onze klanten’, stelt Robin van Raak, sales director van 4Itego. ‘Daarnaast zullen we de interne kennisuitwisseling verder bevorderen en processen nog meer op elkaar afstemmen. Dat moet uiteindelijk tot een betere dienstverlening leiden. Tot slot moet de nieuwe naam ook onze ambities in de verf zetten.’

Zo wil Innoptus met hulp van zusterbedrijf Infinite de komende vier jaar een tweecijferige groei noteren. ‘Sinds 2017 is onze omzet, onder meer dankzij een breder productfolio, meer dan verdrievoudigd. Op dat pad willen we nu verder gaan’, aldus Van Raak.