Bussenbouwer Van Hool tekent miljoenencontract in VS

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Van Hool heeft een opdracht gekregen van het Schotse Stagecoach voor de productie van 140 dubbeldekbussen voor de Amerikaanse markt. Dat meldt zakenmagazine Trends. De order vertegenwoordigt een waarde van ruim 68 miljoen euro en is daarmee voor het familiebedrijf uit Koningshooikt het grootste contract ooit van een privébedrijf. Van Hool neemt ook het onderhoud van de bussen voor zijn rekening.

Tot nu toe waren dubbeldekbussen verboden voor langeafstandsvervoer op de Amerikaanse snelwegen. ’We hebben hier samen met onze klant vijf jaar op gewerkt‘, zegt Filip Van Hool, de uitvoerend directeur van Van Hool in Trends. De dubbeldekkers kunnen 81 passagiers vervoeren, tegen 57 voor gewone bussen.

Het contract bestaat uit twee delen. Voor de eerste zestig bussen zetten de partijen morgen een handtekening. De definitieve deal voor de andere tachtig bussen volgt later, maar Filip Van Hool benadrukt dat verder alles al wel rond is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.