Buhrs verkoopt twee intelligente verpakkingsoplossingen in Japan

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Zaanse Buhrs heeft voor het Japanse mailorderbedrijf Pal Systems twee intelligente verpakkingssystemen ontwikkeld. ’Het gaat om een zeer omvangrijk project en zeer omvangrijke investering‘, aldus Buhrs-CEO Kim Ying Lee. De systemen zijn in staat om in één run 26 verschillende producten te verpakken. De invoerstations worden selectief aangestuurd. Dat betekent dat de inhoud van ieder mailpack verschillend is. Vanuit een klantendatabase wordt op basis van het koopgedrag data aangeleverd. Vanuit die data print het systeem wekelijks een gepersonaliseerde boodschappenlijst die samen met voor de consument relevante folders wordt verpakt.

In deze oplossing speelt customized software de hoofdrol. Lee: ’Vanuit Buhrs hebben we onze internationale kennis en ervaring ingebracht en samen met onze klant de applicatie ontwikkeld. De pakketten worden verwerkt op een op maat gemaakt systeem. Het aantal pakketten per week varieert, maar kan oplopen tot zo‘n 800 duizend stuks. Het totale jaarvolume bedraagt 41,6 miljoen mailpacks. Waarom het Japanse mailorderbedrijf opnieuw voor Buhrs heeft gekozen? De goede ervaringen – er staan al vier vergelijkbare Buhrs-verpakkingsstraten, kwaliteit, duurzaamheid en het meedenken van meet af aan in het ontwikkelen van deze oplossing.‘

Buhrs ontwikkelt adresseer- en postafwerkingssystemen. In 2010 balanceerde het bedrijf op de rand van de afgrond. Het verkeerde al een paar jaar in zwaar weer. Toen een overnamedeal afketste, trok de bank de kredietfaciliteit in en belandde Buhrs in surseance. Een maand later kon Buhrs al een doorstart aankondigen: investeringsmaatschappijen Solo Capital en Value8 namen allebei een belang van 50 procent in het bedrijf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.