Bruggen slaan tussen klant en ontwikkelaar

Imke Schouten
Leestijd: 4 minuten

Imke Schouten rondde een half jaar jaar geleden haar masterstudie Human-Technology Interaction aan de TUE af. Inmiddels werkt ze als equipment engineer bij ASML. In deze functie is ze verantwoordelijk voor de waterkabinetten en het luchtkabinet op al de Veldhovense machinetypes.

Maandag Zoals iedere werkdag, begint ook deze maandag met een kop thee en het checken van mijn mail. Dat moet op tijd gebeuren, want als er problemen zijn in Azië, dan kunnen we door het tijdsverschil ‘s morgens nog met de mensen daar overleggen. Vandaag een conferencecall met Japan over de impact van de aardbeving en nog een vraag uit Taiwan over het veiligheidscircuit van de waterkabinetten. De rest van de dag heb ik nog drie meetings: onze projectmeeting, een meeting over de root cause van een frequent falend onderdeel en een meeting over logistieke issues met het nieuwe waterkabinet. Tussendoor review ik nog een voorstel voor een designverbetering.

Dinsdag ‘s Morgens praat ik met veel verschillende mensen. Er is een issue met de motoren van de luchtkabinetten en om aandacht te krijgen voor dit probleem informeer ik bij mensen van andere afdelingen of dit vanuit hun perspectief ook zinvol is om aan te werken. ‘s Middags maak ik een plan om onze interne teammeeting, die door de drukte een beetje verwaterd is de laatste tijd, uit het slop te trekken. Ook dien ik een reisaanvraag in om volgende week naar de leverancier van de waterkabinetten in Duitsland te gaan en daar te kijken hoe ’servicevriendelijk‘ het nieuwe waterkabinet is.  

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.