Brouille Microned en Nanoned brengt R&D hightech systemen in gevaar

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Mechatronica Magazine

Leestijd: 3 minuten

Het vormen van een breed front waarin de hightechindustrie optrekt met wetenschappers om samen miljoenen aan onderzoeksgeld voor hightech systemen en materialen binnen te halen dreigt spaak te lopen door onbegrip tussen Microned en Nanoned. Nanoned doet met Fom en STW (verenigd binnen het Nederlands Nano Initiatief, NNI) voor nano-onderzoek een gooi naar 150 miljoen euro aan subsidie voor hightech systemen en materialen. Het geld komt beschikbaar uit het Fonds Economische Structuurverkenning (Fes).

Hoe zat het ook alweer? Bij de volgende verdeling van Fes-gelden, de aardgasbaten die ten goede moeten komen aan de Nederlandse kenniseconomie, is er 500 miljoen euro beschikbaar. De race om deze subsidie binnen te halen draait inmiddels op volle toeren. Het is mogelijk om tot 1 maart 2009 voorstellen in te dienen.

De spelregels zijn als volgt. Er mag voor maximaal 1,25 miljard euro aan aanvragen door de ministeries worden ingediend. Vervolgens gaat een Commissie van Wijzen daar voor het kabinet met de stofkam doorheen en blijft er voor 500 miljoen aan aanvragen over. Daarbij onderscheidt de regering ook nog acht rubrieken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen