Broederlijke overname GL Precision door VDL

Alexander Pil
29 januari 2015

VDL Groep en GL Precision hebben een intentieovereenkomst getekend aangaande de overname van 80 procent van de aandelen van GL Precision door VDL. Na het vervullen van alle voorwaarden zal de overname een feit zijn. De komende vijf jaar gaat ook de overige 20 procent over naar VDL. Voor die constructie is gekozen om ‘de betrokkenheid en expertise van de huidige aandeelhouder te behouden’.

GL Precision is in 1967 opgericht door Gerard van der Leegte, de broer van VDL-topman Wim van der Leegte. Het Eindhovense bedrijf, waar honderdvijftig mensen werken, is gespecialiseerd in het vervaardigen van complexe fijnmechanische onderdelen en modules, onder meer voor de halfgeleidermarkt, de lucht- en ruimtevaart, en de optische industrie. GL Precision heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd in het onbemand produceren van hightech producten. Ook een aantal specifieke bewerkingen, waaronder het microlaserlassen, behoren tot de kernactiviteiten, hetgeen voor VDL een welkome aanvulling is op de bestaande activiteiten. Het afgelopen jaar realiseerde GL Precision een omzet van 37 miljoen euro.

‘Ik ben van mening dat deze overname goed is voor de verdere ontwikkeling van GL Precision’, aldus Gerard van der Leegte. ‘GL Precision is een kapitaalintensief bedrijf, waarbij het van belang is dat het zich voortdurend aanpast aan nieuwe marktomstandigheden en daar ook adequaat op kan blijven reageren. Onder de vlag van VDL heb ik hier het volste vertrouwen in.’