Britse moeder voegt Amerikaanse aankoop toe aan Panalytical

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Britse Spectris neemt Analytical Spectral Devices (ASD) over en integreert het bedrijf uit Boulder, Colorado, met zijn Almelose dochter Panalytical. ASD maakt instrumentatie voor analyse in het bijna-infrarooddomein (Nir). Typische toepassingsgebieden zijn mijnbouw en remote sensing. Daarnaast hebben de Amerikanen expertise in materiaalmeting en -onderzoek. Spectris telt veertien miljoen dollar neer voor ASD. Wanneer de activiteit de komende drie jaar een groei in de verkopen laat zien, ontvangt de verkopende partij nog eens maximaal negentien miljoen dollar.

Spectris brengt ASD onder bij Panalytical in zijn Materials Analysis-segment. Het Almelose bedrijf krijgt er hiermee een vestiging in Boulder en ongeveer vijftig mensen bij, zodat het na afronding van de deal ruim duizend namen op de loonlijst heeft. ’ASD‘s Nir-oplossingen zijn complementair aan Panalyticals aanbod voor wetenschappelijke en industriële klanten‘, verklaart Jim Webster van Spectris de integratie. ’De aankoop breidt het Almelose productportfolio uit met een lijn van producten voor in de hand, op de werkbank en online gebruik.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.