Brightlands en Fraunhofer werken samen aan beter 3d-printmateriaal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Geavanceerde 3d printen met thermoplastische composieten; om dat doel te bereiken, gaan Brightlands Materials Center en het Fraunhofer IMWS-instituut samenwerken. De partners willen fiberversterkte thermoplasten optimaliseren zodat ze geschikt zijn voor 3d printen op industriƫle schaal. Het 3d printen van polymeermaterialen biedt interessante voordelen zoals het lage gewicht, de flexibele designmogelijkheden en de optie om sensoren te integreren.

Om te beginnen zullen Brightlands en Fraunhofer IWMS een beter begrip ontwikkelen in het 3d-productieproces zoals de vraag hoe de versterkte fibers zijn ingebed in de matrix en welk effect dat heeft op de eigenschappen van het geprinte onderdeel zoals de stijfheid en de treksterkte. De volgende stap is om materialen en technologieƫn te ontwikkelen voor de productie van zeer veerkrachtige en maatwerk componenten zoals reserveonderdelen voor de automotive, bouw en luchtvaart.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.