Brightlands Agrifood Ventures groeit naar 20 miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsbureau Brightlands Agrifood Ventures heeft zijn totale budget verhoogd naar ruim 20 miljoen euro. Drie nieuwe investeerders hebben zich bij het fonds aangesloten. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Van Herk Ventures en een anonieme business angel leggen ieder 1 miljoen euro in.

Brightlands Agrifood Ventures is een kapitaalschieter die wordt geleid door Chemelot Ventures Management. Het investeert in startups en snelgroeiende bedrijven op en rond de Brightlands-campussen in Zuid-Nederland. Met dit fonds valt ook de agrifoodsector binnen de scope. Er is budget voor ongeveer tien startups die een nauwe link hebben met de Brightlands Campus Greenport Venlo. De focus komt te liggen op innovaties in gewasbescherming en -optimalisatie, zaadverbetering, precisielandbouw, valorisatie van afval in de land- en tuinbouw, en gezonde voeding.

Eerdere investeerders in Brightlands Agrifood Ventures zijn Rabobank Venlo (5 miljoen), de provincie Limburg (5 miljoen) en Liof (1 miljoen). RVO zegde 6 miljoen euro toe via het Seed Capital-programma.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.