Brainport zet in op versterking cybersecurity-cultuur

Jessica Vermeer
20 augustus 2020

Infosequre en het Cyber ​​Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) zijn een samenwerking aangegaan. Als partner van het CWB wil het Hilversumse bedrijf de hightech- en maakindustrie rondom Eindhoven helpen bij de ontwikkeling van een sterke cybersecurity-cultuur.

Volgens een bericht in het Eindhovens Dagblad is onlangs een van de dochterondernemingen van VDL het slachtoffer geworden van een Russische hacker. De Brainport-bedrijven hopen zich door samenwerking met de overheid te wapenen tegen toekomstige aanslagen. Het CWB ontvangt informatie over mogelijke dreigingen rechtstreeks van het Nationaal Cyber ​​Security Centrum.

Foto: Cyber ​​Weerbaarheidscentrum Brainport

Volgens Infosecure maakt digitalisering de hightech- en maakindustrie kwetsbaar voor phishing-aanvallen, hacks, virussen, malware en pogingen tot gegevensdiefstal. De meeste bedrijven zijn zich bewust van de risico’s en bouwen solide technische beschermingswanden. Echte veerkracht vereist echter ook een veilige omgang met informatie door medewerkers.

Infosequre-directeur Ernst Bouwman stelt dat hoewel hightech- en productiebedrijven vaak het slachtoffer worden van cybercriminaliteit, beveiligingsbewustzijn geen prioriteit heeft. Door samen te werken met het CWB wil hij bewustwordingsprogramma’s binnen de Brainport-regio laagdrempelig maken en de menselijke factor helpen versterken.