Brainport werkt plan Natlab nieuwe stijl uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven werkt met steun van verschillende bedrijven een plan uit om het befaamde Natlab te laten herrijzen. In de Eindhoven Engine gaan onderzoekers van de universiteit en bedrijven werken aan vermarktbare oplossingen voor grote technische en maatschappelijke vraagstukken. ‚ÄėWij zien de snelheid waarmee technologie√ęn zich ontwikkelen, maar nieuwe onderzoeksresultaten van de TUE bereiken vaak niet of niet snel de markt. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn, kijk naar studententeams‚Äô, zegt initiator Maarten Steinbuch in het Eindhovens Dagblad.

Het plan is goed ontvangen door grote bedrijven. ASML, DSM, NTS, NXP, Philips en VDL praten mee over de invulling. Mogelijk start volgend jaar de eerste pilot, maar het zal nog jaren duren voordat de Eindhoven Engine op volle toeren draait. Het mikpunt is dat er in 2030 vijfhonderd onderzoekers werken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.