Brainport scoort sterk in investeringsranglijst

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De provincie Noord-Brabant heeft de beste investeringsstrategie van Europa, terwijl Eindhoven alleen Londen en Helsinki voor zich moet dulden als meest aantrekkelijke Europese stad om in te investeren. Dat blijkt uit de Foreign Direct Investment Index van de Financial Times, een tweejaarlijkse ranglijst van steden en regio’s die de beste vooruitzichten hebben voor buitenlandse investeringen, economische ontwikkeling en bedrijfsuitbreiding.

‘Het is een bevestiging dat we de afgelopen jaren de juiste weg bewandeld hebben. Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een succesvol samenwerkend ecosysteem op het gebied van hightech en design, waar creativiteit en kennis elkaar vinden en versterken’, aldus burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. De Brabantse gedeputeerde Bert Pauli zegt: ‘In Brabant werken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden samen in nationale en internationale netwerken om innovatief ondernemerschap te stimuleren. Erkenning van de Financial Times is een kroon op het werk van de Brabantse partners.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen