Brainport legt verlanglijst van 8,3 miljard op tafel

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Brainport-regio vraagt het Rijk om een investering van 8,3 miljard euro, verspreid over vijf jaar. De helft van dit bedrag is bedoeld om het vestigingsklimaat naar een hoger plan te tillen, onder meer door het voorzieningenniveau en de bereikbaarheid te verbeteren. Daarnaast doet de Brainport voorstellen op het gebied van onderwijs, research en valorisatie en ondersteuning van innovatief ondernemerschap. Het bedrijfsleven zegt 2,2 miljard euro toe voor een totale investering van 10,5 miljard euro.

Dat staat in een actieagenda die woensdag in Den Haag wordt aangeboden. In het onderwijs wil de Brainport internationaliseren, meer aandacht voor vaardigheden als analytisch denken en programmeren, en de instroom op alle niveaus te verdubbelen.

Op het gebied van onderzoek en ontwikkeling schaart Zuidoost-Brabant zich achter de oproep van werkgevers en universiteiten structureel 1 miljard euro extra te investeren, maar daarbovenop vraagt de regio om te helpen de kennisvoorsprong in fotonica en energieopslag uit te bouwen tot industrieën die internationaal aan het front opereren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.