Brainport lanceert plan arbeidsmarktproblematiek

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel heeft gisteren het Technologiepact Brainport overhandigd aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. In het document staan concrete voorstellen om het dreigende tekort aan technici in de regio aan te pakken. Volgens het bedrijfsleven zal dat de komende jaren oplopen naar 150 duizend vakkrachten.

Het pact stelt voor deze problematiek langs vier actielijnen aan te pakken: vergroting van de instroom van technici op de Nederlandse arbeidsmarkt (via het onderwijs, maar ook door talent uit het buitenland aan te trekken), verhoging van de onderwijskwaliteit en de aansluiting op de topsectoren, behoud van arbeidskrachten voor de techniek en het scheppen van aantrekkelijke carrièrekansen (zoals het bieden van werkzekerheid).

’De toegevoegde waarde per geïnvesteerde euro in onze technologie- en maakindustrie behoort tot de hoogste in de Nederlandse economie. Ook op het gebied van exportpotentieel en oplossingskracht voor maatschappelijke problemen is de Brainport regio Eindhoven ongeëvenaard. Het succes van deze regio is daarmee cruciaal om de Nederlandse samenleving ook in de toekomst – met toenemende vergrijzing en een veranderende verhouding tussen werkenden en niet-werkenden – betaalbaar te houden. We kunnen toekomstige problemen tegengaan en zelfs het huidige succes uitbreiden, door te kiezen voor maatregelen zoals die in het Technologiepact Brainport worden voorgesteld‘, aldus Van Gijzel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.