Brainport Industries en Bom bouwen innovatieprogramma Smart Industry uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en Brainport Industries gaan de activiteiten uitbouwen van de Fabriek van de Toekomst, het innovatieprogramma van Brainport Industries. Programmamanager Michel Weeda wordt verantwoordelijk voor de uitbreiding van de zeven fieldlabs op de Brainport Industries Campus en de coördinatie van het programma.

‘De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van ons innovatieprogramma, dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Noord-Brabant’, zegt John Blankendaal, directeur van Brainport Industries. ‘We zijn blij dat we nu de zekerheid hebben dat we ook de komende jaren kunnen blijven gebruikmaken van de kennis, het netwerk, en de brede expertise van de Bom. Daarmee kunnen we ons programma verder uitbouwen.’

Momenteel zijn bij het programma zeventig bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen betrokken. Een van de doelstellingen van het innovatieprogramma is om meer bedrijven van buiten de regio te betrekken bij de fieldlabs en de projecten. De vorig jaar opgerichte Smart Industry Hub Zuid speelt daarbij een belangrijke rol. De hub organiseert evenementen en brengt innovatieve ondernemers in contact met andere ondernemers die bezig zijn met dezelfde ontwikkelingen. Daarbij gaat het vooral om robotica, 3D printing, Smart Industry, digitalisering, virtual reality, hightech software en innovatieve productielogistiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.