Brainport geëerd als slimste regio ter wereld

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een maakindustrie in een hogelonenland die een kwart van ‘s lands export voor haar rekening neemt. Die net als de rest van Europa kampt met een krimpende voorraad werknemers, het levensbloed van elke innovatieve regio. Maar vooral: een uniek partnerschap tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen om obstakels weg te nemen. Dat valt te lezen in het ’juryrapport‘ van de denktank Intelligent Community Forum, die de Brainport-regio vrijdag uitriep tot ‘s werelds slimste gemeenschap van het jaar. Eerdere winnaars waren Seoul, Taipei, Tokio, New York en Stockholm.

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel ziet het eerbetoon als een kans om door te stomen. ’De titel geeft ons een enorme boost om Brainport Eindhoven nóg verder op de nationale en internationale kaart te zetten. Brainport Eindhoven is als toptechnologieregio een van de pijlers van de Nederlandse economie. Deze titel onderstreept de ambitie van de Nederlandse regering om tot de top vijf van de wereldeconomieën te behoren.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.