Brainport Eindhoven wil als grote stad worden behandeld

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Een beginnetje. Zo moet de ‘subsidieaanvraag’ à 168 miljoen euro worden gezien die Brainport Eindhoven vorige week indiende bij het kabinet. Want op termijn moet er structurele financiering komen, vergelijkbaar met de manier waarop het Rijk de grote steden extra steunt.

Het voorstel dat Wim van der Leegte 19 januari overhandigde aan staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is betrekkelijk klein bier. Met een beroep op de zogenaamde regio-enveloppe vraagt Brainport Eindhoven slechts om 168 miljoen euro. Het potje bevat 950 miljoen euro, bedoeld om knelpunten in het land op te lossen. Verschillende regio’s zijn uitgenodigd om hun plannen in te dienen, het kabinet beslist welke het landsbelang het meeste dienen.

Zuid-Oost Brabant vraagt op drie punten steun van het Rijk. Ten eerste het aantrekken en behouden van talent. Met alleen de Nederlandse afstudeerders kunnen bedrijven het groeiende aantal vacatures niet vervullen, denken zij. Dat betekent investeren in onderwijs, werven in het buitenland, en internationale kenniswerkers die hierheen komen of zijn gekomen ter wille zijn met bijvoorbeeld eenvoudige procedures.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen