Brainport bundelt krachten voor werving technologisch talent

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Bedrijven en organisaties uit de Brainport-regio hebben de handen ineen geslagen om wereldwijd technologisch talent aan te trekken. Ze lanceerden eerder deze maand de Brainport Talentbox, een digitaal platform dat werkzoekenden automatisch matcht met passende vacatures en dat werkgevers in staat stelt goed gekwalificeerde kandidaten waarvoor zij zelf niet meteen een passende functie hebben, voor de regio te behouden.

‘Onze serviceactiviteiten blijven groeien en ook de uitvoering van de projecten die we wereldwijd doen in circa honderd landen vraagt om een continue instroom van getalenteerde medewerkers’, aldus Bert van der Sluis, hr-directeur bij Vanderlande. ‘Het beschikken over de juiste mensen is cruciaal voor het realiseren van onze groeiambities. De vraag naar tech- en it-professionals is groot en zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Deze schaarste vereist innovatieve manieren om de nationale en internationale arbeidsmarkt te bewerken. Door samen te werken met andere bedrijven en organisaties in de Brainport-regio staan we veel sterker op de wereldwijde arbeidsmarkt.’

De Talentbox is gericht op Nederlandse en internationale technici en it-professionals op mbo-, hbo- en wo-niveau. Het platform bevat vacatures die variëren van R&D tot technische functies in de maakindustrie. Met een matchingsmechanisme kunnen werkzoekenden zien welke vacatures en werkgevers het beste aansluiten bij hun profiel. De deelnemende bedrijven kunnen met dit mechanisme zien welke kandidaten in de Talentbox geschikt zijn voor een bepaalde functie. Daarnaast zorgt de Talentbox ervoor dat talent niet verloren gaat voor de Brainport-regio. Het profiel van een sollicitant die net niet bij bijvoorbeeld Vanderlande past, wordt – na goedkeuring van de sollicitant – in de Talentbox opgenomen. Hierdoor komt zijn profiel onder de aandacht van een andere organisatie waar hij mogelijk wel past.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.