Braincreators helpt industrie met slimme digitale inspecteurs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de digitale editie van de Hannover Messe heeft AI-specialist Braincreators intelligente digitale inspecteurs voor de industrie aangekondigd. De inspecteurs kunnen voor verschillende inspectietaken worden ingezet. Denk hierbij aan visuele inspectie van oppervlaktes, objecten en ruimtes. Zodra ze een afwijking waarnemen, krijgen gebruikers een melding om het probleem op te lossen. Alle detecties worden verzameld in een interactieve omgeving. Zodoende kunnen fabrikanten processen effici√ęnter maken, kosten besparen en risico‚Äôs beter in kaart brengen, aldus Braincreators.

De intelligente digitale inspecteurs zijn gebaseerd op het Brainmatter-platform. Domeinexperts kunnen hun kennis overdragen aan de digitale inspecteur aan de hand van voorbeelden. De digitale inspecteur kan vervolgens de inspectietaak sneller, volledig consistent en zonder pauzes overnemen.

‚ÄėFabrikanten streven ernaar om de hoogste kwaliteit te leveren tegen de laagste kosten tijdens het productie- of assemblageproces. Tegelijkertijd moet aan de voorschriften worden voldaan en de veiligheid van werknemers worden gegarandeerd. Hierdoor moeten diverse visuele inspecties worden uitgevoerd om te checken op gevaren, defecten en kwaliteitsproblemen‚Äô, weet Braincreators-oprichter en -ceo Jasper Wognum. ‚ÄėVeel fabrieken laten deze herhalende inspecties handmatig uitvoeren. Dankzij onze intelligente digitale inspecteurs kunnen experts hun aandacht op belangrijker zaken richten, terwijl inspecties sneller, beter en kosteneffici√ęnt worden uitgevoerd.‚Äô

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.