Braincreators helpt industrie met slimme digitale inspecteurs

Alexander Pil
13 april 2021

Tijdens de digitale editie van de Hannover Messe heeft AI-specialist Braincreators intelligente digitale inspecteurs voor de industrie aangekondigd. De inspecteurs kunnen voor verschillende inspectietaken worden ingezet. Denk hierbij aan visuele inspectie van oppervlaktes, objecten en ruimtes. Zodra ze een afwijking waarnemen, krijgen gebruikers een melding om het probleem op te lossen. Alle detecties worden verzameld in een interactieve omgeving. Zodoende kunnen fabrikanten processen efficiënter maken, kosten besparen en risico’s beter in kaart brengen, aldus Braincreators.

Beeld: Braincreators

De intelligente digitale inspecteurs zijn gebaseerd op het Brainmatter-platform. Domeinexperts kunnen hun kennis overdragen aan de digitale inspecteur aan de hand van voorbeelden. De digitale inspecteur kan vervolgens de inspectietaak sneller, volledig consistent en zonder pauzes overnemen.

‘Fabrikanten streven ernaar om de hoogste kwaliteit te leveren tegen de laagste kosten tijdens het productie- of assemblageproces. Tegelijkertijd moet aan de voorschriften worden voldaan en de veiligheid van werknemers worden gegarandeerd. Hierdoor moeten diverse visuele inspecties worden uitgevoerd om te checken op gevaren, defecten en kwaliteitsproblemen’, weet Braincreators-oprichter en -ceo Jasper Wognum. ‘Veel fabrieken laten deze herhalende inspecties handmatig uitvoeren. Dankzij onze intelligente digitale inspecteurs kunnen experts hun aandacht op belangrijker zaken richten, terwijl inspecties sneller, beter en kostenefficiënt worden uitgevoerd.’