Braincenter Noord en Zuid vinden beide koper

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Voor zowel Braincenter Noord als Zuid, die beide enkele weken geleden failliet werden verklaard, is een koper gevonden. Ingenieursbureau Irmato Beheer uit Weert neemt alle activiteiten van Braincenter Noord in Drachten over. NTS lijft Braincenter Zuid uit Eindhoven in.

Braincenter specialiseerde zich in het detacheren van hoogopgeleide technici. Het bestond uit de takken Noord en Zuid, die als aparte bedrijven geregistreerd stonden. De Zuid-vestiging telde zo‘n vijftig werknemers, die gedetacheerd werden bij onder meer ASML, Fei en Océ. De Noord-tak ontstond in 2007 uit Philips Dap en had zo‘n zestig technici op de loonlijst. In juli stopte Zuid de uitbetaling van salarissen. Daarop werd faillissement aangevraagd. Niet veel later ging ook Braincenter Noord over de kop.

Braincenter Zuid komt nu in handen van mechatronicaspecialist NTS-Group uit Eindhoven. Daar gaan de activiteiten verder als aparte divisie onder de naam NTS Development Support. NTS denkt met de ingenieurs zijn slag te kunnen slaan in uitbreiding van zijn expertise. Dat is nodig omdat klanten de leverancier steeds vaker vragen om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor een complete module of compleet subsysteem. Daarnaast worden de Braincenter Zuid-werknemers ingezet voor de huidige detacheringsactiviteiten van NTS.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.