Brain Corp groeit sterk als brein voor autonome schoonmaakrobots

Alexander Pil
28 januari 2020

Brain Corp heeft in 2019 records gerealiseerd in omzet en omzetgroei. Cijfers heeft de Amerikaanse ai-softwareleverancier niet vrijgegeven. Wel stelt het bedrijf uit San Diego – met een Europese vestiging in Amsterdam – dat het nu de drijvende kracht is achter de grootste vloot ter wereld van autonome mobiele robots in de openbare ruimte.

Brain Corp behaalde vorig jaar een omzetstijging van meer dan driehonderd procent, gedreven door een sterke toename van de belangstelling voor zijn navigatiesoftware Brainos in vloerverzorgingsmachines. Grote winkelketens als Walmart gebruiken poetsrobots met het brein van Brain Corp. Inmiddels steunen meer dan tienduizend actieve schoonmaakrobots op de kennis van de spin-out van Qualcomm.

Sinds medio vorig jaar heeft Brain Corp een vestiging in Amsterdam. De branche fungeert als Europees hoofdkantoor ter ondersteuning van de verkoop en inzet van autonome schoonmaakrobots bij lokale partijen. ‘Nederland is sterk in robotica en artificial intelligence’, verklaart Michel Spruijt die de Europese branche leidt. ‘Amsterdam ligt mooi centraal, en met Schiphol om de hoek kunnen we eenvoudig in heel Europa zaken doen.’ De ambitie is dat Brain Corp ook in Europa duizenden robots verkoopt. Overigens allemaal in samenwerking met zijn oem-partners die de machines bouwen en leveren. Brain Corp levert ‘slechts’ de benodigde navigatiesoftware.