B&R automatiseert 3D-printers Roboze

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Roboze heeft zijn topmodel 3D-printer, de Argo 500, uitgerust met een geavanceerde automatiseringsoplossing van B&R. De printer integreert additive manufacturing in de industriële productiestroom met continu hoge precisie en volledige procescontrole. Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat gemaakte metalen vervangingsonderdelen die onder extreme omstandigheden worden gebruikt in industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, de energiesector en de motorsport.

Additieve technologie is veelbelovend om fabrikanten te helpen met de snel veranderende markteisen. Tot nu toe hebben inconsistente resultaten en het ontbreken aan industriële integratie 3D-printers ervan weerhouden om naast de traditionele bewerkingsmachines een vaste plaats in te nemen op de fabrieksvloer. ‘Onze samenwerking met B&R heeft bewezen dat 3D-printers, indien ze vanaf het begin zijn ontworpen als volledig verbonden industriële machines, veel meer kunnen dan alleen prototyping’, zegt Roboze’s oprichter en ceo Alessio Lorusso. ‘Dankzij de geavanceerde automatiseringsoplossing die we samen met B&R hebben ontwikkeld, zal de additieve technologie van Roboze de weg naar de toekomst van additieve productie wijzen.’

Uitgebreide besturing en connectiviteit

De Argo 500 biedt een volledig geautomatiseerde besturing van elke stap in het hoge-temperatuur printproces. Na elke printcyclus genereert het een uitgebreid procesgegevenslogboek om een digitaal model te creëren en daarmee ieder geproduceerd onderdeel automatisch te certificeren. Connectiviteit op afstand maakt voorspellende diagnostiek mogelijk om zo de beschikbaarheid en productiviteit te maximaliseren. Bovendien kunnen op afstand nieuwe functies worden toegevoegd en parameters worden geoptimaliseerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.