Bouw Brainport Industries Campus van start

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De bijeenkomst rondom het officiële startschot kon maandagmiddag vanwege het slechte weer niet doorgaan, maar de bouw van de Brainport Industries Campus is desalniettemin van start gegaan. Het wordt de eerste locatie in Nederland waar de maakindustrie op grote schaal faciliteiten voor productie, opslag, logistiek, onderzoek en innovatie gaat delen in een fabriek van de toekomst. De omvang van het project is met tweehonderd hectare dan ook enorm.

Het gaat bij de bouw van de eerste fase om 100 duizend vierkante meter, die volgend jaar onderdak gaat bieden aan onder meer Anteryon en KMWE. Ook ict-ontwikkelaars Hightech Software Cluster en Softwareport nemen er hun intrek, net als het Summa College. Vanaf augustus 2018 volgen zo’n zestienhonderd mbo-studenten techniek en procestechnologie in de Fabriek van de Toekomst hun opleiding.

Wethouder Staf Depla: ‘De manier waarop Brainport Industries Campus hightech maakbedrijven samenbrengt in het groene gebied Brainport Park gebeurt nog nergens in Europa. In feite werkt de hele toeleverketen, van kleine startups tot multinationals, samen in één grote fabriek van de toekomst op één locatie. Dat is tevens goed nieuws voor de werkgelegenheid.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.