Bossche academie en Holland Innovative bieden hulp in datascience

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Jheronimus Academy of Data Science (Jads) en Holland Innovative bundelen hun krachten om bedrijven te helpen in hun omgang met data. De samenwerking combineert het Bossche opleidingsaanbod op het gebied van datascience met de Eindhovense ervaring in de ondersteuning en begeleiding van ondernemingen, onder meer via trainingen en workshops. Dit resulteert volgens de partijen in een stevige basis om organisaties inzicht te geven in de mogelijkheden van datatechnologie om productieprocessen en producten te verbeteren en nieuwe ontwerpen en services mogelijk te maken.

Jads is de datasciencehub van de TU Eindhoven en de Tilburg University. De academie beoogt datatechnologie en -wetenschap inzetbaar te maken voor de industrie. Holland Innovative bedient maakbedrijven in de hightech met projectmanagement, product- en procesontwikkeling en reliability-engineering. De twee bundelen hun krachten vanuit de gedachte dat ze complementair zijn in hun kennisaanbod.

De eerste vrucht van de samenwerking is de leergang ‘Data science for smart industry’. Dit 17-daagse programma helpt deelnemers verder in hun digitale transformatie. Andere onderdelen van het gezamenlijke aanbod zijn events om kennis te maken met de mogelijkheden van datatechnologie, scans om te bepalen hoe ver een organisatie er al mee is en om inzicht te krijgen in de vervolgstappen, en opleidingen om professionals in het bedrijfsleven te leren beslissingen te nemen op basis van onderbouwde data-analyses.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.