Bosch Rexroth ziet bedrijfsherstel in 2021

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bosch Rexroth ziet het lopende boekjaar met voorzichtig vertrouwen tegemoet. Sinds medio 2020 neemt de orderontvangst toe en is ook de handel toegenomen. Door structurele veranderingen en de pandemie noteert Bosch Rexroth een omzetdaling van bijna 17 procent ten opzichte van het recordniveau van 2019, maar blijft in het boekjaar 2020 winstgevend. Exacte cijfers geeft het bedrijf niet vrij. De weg terug naar het niveau van voor de crisis zal echter langer duren dan de crisis zelf, verwacht Bosch Rexroth. Voor 2021 zijn omvangrijke investeringen gepland.

In het boekjaar 2020 vertoonden de regio’s een gevarieerde ontwikkeling: in Europa genereerde Bosch Rexroth meer dan de helft van de omzet en in Noord- en Zuid-Amerika daalde de omzet in 2020 met ongeveer 20 procent. Door de sterke business in China bleef de omzetdaling in de regio Azië-Pacific/Afrika beperkt tot iets minder dan vijf procent. Met name hydrauliekactiviteiten hebben bijgedragen tot de stabilisatie van de activiteiten, vooral in de tweede helft van 2020.

Dankzij de stijging van de orderontvangst sinds de tweede helft van 2020 is Bosch Rexroth voorzichtig optimistisch over het lopende boekjaar. Risicofactoren zijn de verdere ontwikkeling van de pandemie, mogelijke veranderingen in individuele markten of de structurele veranderingen in de automobielsector. ‘Het herstel langer zal duren dan de crisis zelf’, aldus Rolf Najork, bestuursvoorzitter van Bosch Rexroth. ‘Maar met onze evenwichtige veranderingsstrategie zijn we goed uitgerust voor deze reis: we houden rekening met structurele ontwikkelingen op lange termijn en verhogen tegelijkertijd onze flexibiliteit voor structurele fluctuaties.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.