Bosch Rexroth verzelfstandigt pneumatiektak

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Hannover Messe heeft Bosch Rexroth bekendgemaakt dat het zijn pneumatiekafdeling per 1 juni verzelfstandigt. Dat schrijft Aandrijftechniek. De tak gaat als zelfstandige onderneming verder onder de paraplu van Bosch Rexroth. Het concern verwacht door deze afsplitsing klanten en markten voor pneumatische componenten en systemen sneller en flexibeler te kunnen bedienen. Bovendien ontstaan nieuwe groeimogelijkheden omdat de focus niet langer op het marktsegment fabrieksautomatisering hoeft te liggen. Zo kan het nieuwe bedrijf zijn pijlen ook richten op medische technologie, zware industrie of vrachtwagens.

Ingewijden wisten dat de pneumatiekafdeling van Bosch Rexroth al langer in de etalage stond. Het Duitse bedrijf behoort met deze divisie niet tot de wereldtop. Bovendien is de aansluiting met de rest van de organisatie beperkt. De afgelopen jaren heeft Bosch zijn pneumatiekactiviteiten met succes gereorganiseerd. De afdeling presteert nu goed. Volgens Bosch was het daarom tijd om de tak apart in de markt te zetten. Overigens staat het concern nog steeds open voor een verkoop van zijn pneumatiekdivisie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.