Bosch Rexroth verkoopt pneumatiektak aan investeringsmaatschappij

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Duits-Scandinavische investeerder Triton is van plan om de wereldwijde pneumatiekactiviteiten van Bosch Rexroth over te nemen. De contracten hiervoor zijn onlangs getekend. De partijen wensen geen financiële details bekend te maken. De verkoop is behoudens toestemming van de kartelautoriteiten.

Ingewijden wisten dat Rexroth Pneumatics al langer in de etalage stond. Het Duitse bedrijf behoort met deze divisie niet tot de wereldtop. Bovendien is de aansluiting met de rest van de organisatie beperkt. De afgelopen jaren heeft Bosch zijn pneumatiekactiviteiten met succes gereorganiseerd. De afdeling presteert nu goed. Volgens Bosch was het daarom tijd om de tak apart in de markt te zetten. Eerder dit jaar werd duidelijk dat Bosch echt afstand wilde doen van Rexroth Pneumatics. Toen dacht het nog aan een verzelfstandiging. Het hield echter de deur open naar een verkoop. Met Triton heeft Bosch Rexroth nu dus een koper gevonden.

’De overname door Triton is een logische stap om de verdere ontwikkeling van de pneumatiekactiviteiten mogelijk te maken‘, aldus Karl Tragl, voorzitter van de raad van bestuur van Bosch Rexroth. Ook de nieuwe eigenaar ziet groeimogelijkheden voor de langere termijn, met name in markten buiten de productieautomatisering waar Bosch Rexroth zich op richt. Peder Prahl van Triton: ’Rexroth Pneumatics heeft uitstekende kansen om te profiteren van de wereldwijde groei op het gebied van automatisering. Wij zijn ervan overtuigd dat via gerichte investeringen Rexroth Pneumatics als zelfstandige onderneming succesvol kan opereren.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.